ГЕНЕЗИС ІНТЕГРОВАНОГО ЗВІТУВАННЯ ЗІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Фесенко, Аліна (Економіка та суспільство, 2023)
Основною метою статті є поглиблення теоретичних засад інтегрованого звітування з урахуванням генезису інтегрованої звітності зі сталого розвитку. В процесі дослідження використано загальнофілософські, загальнонаукові та спеціальні наукові методи: методи аналізу, порівняння, групування – під час розгляду наукових підходів щодо генезису інтегрованого звітування; діалектичний метод – для визначення основних етапів розвитку інтегрованого звітування; метод наукової абстракції – для формування висновків тощо. В статті проаналізовано та систематизовано основні наукові підходи щодо генезису інтегрованого звітування, запропоновано періодизацію розвитку інтегрованого звітування з урахуванням нового етапу – перетворення, який розпочався у 2022 році, характеризується інтеграцією принципів та структури інтегрованої системи звітності в проєкти та стандарти Фонду МСФЗ.