ФАКТОРНИЙ АНАЛІЗ ВПЛИВУ ЛОГІСТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ НА РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ АКТИВІВ ПІДПРИЄМСТВА РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ - Ільченко, Наталія; Восканян, Заруі (Економіка та суспільство, 2023)
Наукова стаття приділяє увагу вивченню взаємозв’язку логістичних показників та рентабельності активів у сфері роздрібної торгівлі за допомогою факторного аналізу, проведеного на основі фінансових даних ТОВ «РУШ». Дослідження фокусується на ключових аспектах управління запасами та їх впливі на фінансові результати підприємства, зокрема на прикладі конкретної компанії «РУШ». Аналізується взаємозв’язок між рівнем запасів, виробничих запасів, запасів товарів та рентабельністю активів для ідентифікації ключових факторів, що визначають ефективність управління ланцюгом постачання та фінансовий успіх ТОВ «РУШ». Факторний аналіз дозволяє розкрити важливі залежності та взаємозв’язки між різними показниками, що вказує на те, як впровадження оптимальних стратегій логістики та управління запасами може позитивно позначитися на рентабельності підприємства. Отримані результати дослідження мають практичне значення для підприємств роздрібної торгівлі, зокрема для ТОВ «РУШ». Вони можуть служити основою для вдосконалення стратегій управління запасами та логістичного управління з метою підвищення конкурентоспроможності та стабільності на ринку.