КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ДО ВДОСКОНАЛЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА - Юрчишена, Людмила; Синусик, Альона (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена ключовим аспектам формування фінансової стратегії підприємства, спрямованим на розвиток, зокрема, розробку концептуальних підходів до фінансової стратегії підприємства, що представлено концепцією, метою якої є створення моделі вдосконалення фінансової стратегії підприємства для забезпечення його сталого розвитку, що включає завдання та принципи для досягнення поставленої мети. Важливий акцент робиться на обґрунтуванні інструментів, що представлені різними моделями та методами. У роботі проведено аналіз поточної фінансової стійкості підприємства, що є важливим етапом для оцінки можливостей виконання запланованої мети. Досліджено підходи науковців до визначення фінансової стратегії, що надає глибше розуміння важливості та вибору стратегічних курсів для фінансового розвитку підприємства.