РОЛЬ ТУРИЗМУ У СТАЛОМУ РОЗВИТКУ В УКРАЇНІ: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ЕКОНОМІКИ - Любченко, Валентина (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена розкриттю ролі туризму в сталому розвитку України під час повномасштабного вторгнення та виокремлює його виклики та можливості. Метою статті є дослідження ролі туризму у світі, особливостей сталого туризму та його принципів, закордонного досвіду впровадження принципів сталого туризму, проблем та тенденцій щодо розвитку сталого туризму в Україні в умовах військової агресії та воєнного стану. Проведено критичний аналіз наукової літератури з питань ролі туризму в сталому розвитку країни та особливостей українського сталого туризму. Використані методи наукового дослідження: систематизація літературних джерел, критичний аналіз відомостей, індуктивний метод для класифікації закордонного досвіду сталого туризму.