ВИКОРИСТАННЯ ВІКІПЕДІЇ ТА ВІКІМАНДРІВ У НАВЧАННІ НА СПЕЦІАЛЬНОСТІ З ТУРИЗМУ - Сеньків, Мар’яна (Економіка та суспільство, 2023)
У статті обґрунтовано сутність освітньої програми Вікіпедії, що є найбільшою у світі онлайн-енциклопедією і яку часто використовують студенти для навчання. Проаналізовано досвід впровадження цієї програми у навчальний процес кафедри туризму Національного університету «Львівська політехніка». Охарактеризовано особливості використання Вікіпедії та Вікімандрів для навчання студентів туристичної спеціальності. Вікімандри є одним із сестринських проєктів Вікіпедії, який тематично пов’язаний з туризмом і подорожами. Проведено опитування серед студентів кафедри, які були учасниками освітньої програми Вікіпедії в різні роки, щодо їхнього досвіду створення нових та/або покращення існуючих статей з туристичної тематики. На основі результатів опитування виокремлено основні переваги, а також виклики використання Вікіпедії та Вікімандрів для навчання.