ІНСТИТУАЛІЗАЦІЯ ЕКОЛОГІЧНИХ, СОЦІАЛЬНИХ ТА УПРАВЛІНСЬКИХ ПРАКТИК - Парфентьєва, Олена (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена дослідженню інституційних засад впровадження екологічних, соціальних та управлінських практик в економічну діяльність суб’єктів господарювання. Виявлено, що ефективне ESG-управління передбачає узгодження ESG критеріїв з фінансовими показниками та являє собою послідовний процес, що включає формування інвестиційної стратегії з урахуванням ризику та прибутку, збір нефінансової інформації та оцінювання критеріїв ESG. Встановлено, що реалізація концепції сталого розвитку передбачає дотримання принципів відповідального інвестування, що сприяє інтеграції питань ESG в інвестиційний аналіз. Доведено, що важливою складовою ESG-управління є розкриття нефінансової інформації та формування звітності згідно з чинними стандартами, що сприяє підвищенню конкурентоспроможності компаній і забезпечує прийняття рішень з урахуванням довгострокової перспективи.