ПОТЕНЦІЙНІ ІНВЕСТИЦІЙНІ РЕСУРСИ ІННОВАЦІЙНОГО ОНОВЛЕННЯ ВИРОБНИЦТВА - Подмазко, Олексій (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена актуальному питанню визначенню потенційних інвестиційних ресурсів інноваційного оновлення виробництва. Існуюча модель розвитку економіки України не сприяє залученню інвестиційних ресурсів для оновлення суспільного виробництва на якісно новій технологічній базі та структурній перебудові економіки. Для розробки ефективного механізму стимулювання інноваційного оновлення основного капіталу необхідно насамперед дослідити та проаналізувати можливі джерела інвестиційних ресурсів інноваційного оновлення основного капіталу. Проаналізовано зовнішні джерела інвестиційних ресурсів таки як прямі іноземні інвестиції, фондовий ринок, інвестиційний ресурс тіньової економіки. Виділені основні причини які перешкоджають залученню інвестиційного ресурсу цих джерел для інноваційного оновлення виробництва.