ДЕРЖАВНИЙ ФІНАНСОВИЙ КОНТРОЛЬ РОЗРАХУНКІВ ІЗ ПРАЦІВНИКАМИ УСТАНОВИ - Копчикова, Інна; Гладій, Ірина; Майстер, Людмила (Економіка та суспільство, 2023)
Статтю присвячено висвітленню специфіки здійснення перевірок розрахунків з працівниками Державною аудиторською службою та Державною службою України з питань праці. Розглянуто причини порушень кадрової дисципліни. Визначено процедуру здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю. Представлено які саме питань трудового законодавства та законодавства про охорону праці можуть перевіряти інспектори Державної служби України з питань праці та державні аудитори. Проаналізовано в яких випадках уповноважені посадові особи контролюючих органів мають право накласти стягнення у вигляді штрафу. Розглянуто наслідки у випадку, коли посадову особу Державної аудиторської служби не допускають до ревізії в установі. А також висвітлено основні порушення, які може виявити кожен з контролюючих органів.