ІНВЕСТИЦІЙНА ПРИВАБЛИВІСТЬ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ ТА ВПЛИВОВІ ФАКТОРИ - Китайчук, Тетяна (Економіка та суспільство, 2023)
У статті досліджено економічну сутність, теоретичні основи та практичні аспекти, що лежать в основі інвестиційної привабливості, а також виявили ключові впливові фактори, які визначають її рівень. Аналіз цих аспектів дозволили нам отримати глибше розуміння процесів, що відбуваються в сучасних інвестиційних ринкових умовах та виявити шляхи підвищення привабливості для потенційних інвесторів. Інвестиційна привабливість в сучасних умовах є ключовим фактором для розвитку економічних систем та залучення капіталу. Ця концепція включає в себе не лише матеріальні показники, але й комплексний аналіз теоретичних аспектів, які визначають ступінь привабливості інвестиційного середовища. Проведено аналіз ключових чинників, які впливають на інвестиційну привабливість, включаючи розгляд різноманітних аспектів, що можуть визначати привабливість інвестиційного об’єкта.