РИНОК ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ - Негода, Юлія; Гузь, Михайло (Економіка та суспільство, 2023)
У статті висвітлені особливості розвитку та функціонування ринку органічної продукції в Україні з позиції практичного аспекту. Визначено, що органічні виробництво в Україні регламентуються положеннями Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» від 10.07.2018 № 2496-VIII та іншими документами. Проаналізовано сучасний стан ринку органічної продукції в Україні. Визначено основні тенденції розвитку експорту органічної продукції. Висвітлено особливості функціонування ринку органічної продукції в умовах воєнного стану. Виділено нововведення у сфері органічного виробництва та з’ясовано, що розвиток виробництва органічної продукції вимагає пошуку шляхів створення здорової конкуренції та забезпечення конкурентоспроможності органічної продукції.