ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ: РЕАЛІЇ СЬОГОДЕННЯ - Атамас, Олександр (Економіка та суспільство, 2023)
У статті проаналізовано сучасний стан інвестиційної діяльності в Україні, розглянуто вітчизняний та міжнародний аспекти її ведення, визначено головні проблеми забезпечення високого рівня інвестиційної привабливості національної економіки в контексті реалій сьогодення. Проведено комплексний аналіз факторів формування інвестиційного потенціалу та інвестиційних ризиків на макрорівні, об’єму залучення інвестиційного капіталу в національну економіку, основних перешкод та ризиків низької інвестиційної активності в Україні на сучасному етапі. Визначено динаміку змін показника валового внутрішнього продукту та обсягу капітальних інвестицій в економіку України, запропоновано ключові напрями державної політики щодо активізації процесу залучення інвестицій в національну економіку.