ФІНАНСОВЕ ПЛАНУВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ: СУТНІСТЬ, ПРОБЛЕМИ ТА ОПТИМІЗАЦІЯ - Дергалюк, Богдан; Деркач, Наталя (Економіка та суспільство, 2023)
У статті відмічено, що в сучасних умовах економічного спаду й жорсткої конкурентної боротьби у підприємств посилюється потреба в раціональному фінансовому планування діяльності. Досліджено основні проблеми фінансового планування, що призводять до значних економічних втрат і прорахунків. Запропоновано шляхи оптимізації планових рішень шляхом формування фінансової стратегії та фінансового плану підприємства. Зроблено висновок, що фінансове планування може стати інструментом, що сприятиме економічному зростанню та відносній захищеності підприємств.