ВАЖЛИВІСТЬ ПЛАНУ МАРШАЛЛА ДЛЯ ПІСЛЯВОЄННОГО ЕКОНОМІЧНОГО ВІДНОВЛЕННЯ РЕГІОНІВ: ДОСВІД ІТАЛІЇ ТА УРОКИ ДЛЯ УКРАЇНИ - Нестор, Ольга (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена аналізу впливу Плану Маршалла на повоєнне економічне відновлення регіонів на прикладі Італії та проведенню паралелей з перспективним відновленням регіонів України після російсько-української війни. Розглянуто ряд позитивних ефектів впливу на місцевий економічний розвиток модернізації транспортної інфраструктури, зокрема збільшення сільськогосподарського виробництва, ширше впровадження сучасних сільськогосподарських машин і розширення промисловості та сфери послуг. У статті підкреслено, що План Маршалла є одним із прикладів масштабної модернізації громадської інфраструктури в європейській країні. Розкрито, що гранти на реконструкцію, отримані італійськими провінціями за Планом Маршалла, позитивно вплинули на місцевий економічний розвиток Італії. Описано процес фінансування економічного відновлення Італії за Планом Маршалла.