ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНОЇ ТЕХНІЧНОЇ СПІВПРАЦІ ТОВ «КПП-ЦЕНТР» ТА АВСТРІЙСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ У СФЕРІ ТОРГІВЛІ АВТО-ОБЛАДНАННЯМ В ЕКСТРЕМАЛЬНИХ УМОВАХ - Гнилянська, Леся; Замостний, Володимир (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена актуальним питанням розвитку міжнародної технічної співпраці у сфері торгівлі авто-обладнанням. На підставі узагальнення теоретичних основ та сучасних поглядів на вплив глобалізаційних та інтеграційних процесів на стан міжнародної технічної співпраці у сфері торгівлі країни та її підприємств, нагальною є розробка теоретико-методологічних та практичних підходів щодо формування та реалізації міжнародної технічної співпраці у сфері торгівлі. Систематизовано пріоритетні напрямки розвитку технічної співпраці у сфері торгівлі авто-обладнанням; вивчено законодавче регламентування міжнародної технічної співпраці та міжнародної торгівлі; проаналізовано макроекономічні показники України та Австрії; вивчено досвід Австрії у розвитку пріоритетних напрямків технічної співпраці у сфері торгівлі авто-обладнанням; надано організаційно-економічну характеристику ТОВ «КПП-Центр» та вивчено можливості технічної співпраці у сфері торгівлі авто-обладнанням на ТОВ «КПП-Центр» в умовах розвитку МЕВ України та Австрії. Вибрано та обгрунтовано заходи, а також надано рекомендації щодо розвитку пріоритетних напрямків технічної співпраці України та Австрії у сфері торгівлі авто-обладнанням, зокрема для ТОВ «КПП-Центр».