СУЧАСНИЙ СТАН СТРАХУВАННЯ МЕДИЧНИХ ВИТРАТ В УКРАЇНІ - Логінова, Анастасія (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена узагальненню окремих теоретичних підходів щодо сутності страхування медичних витрат та оцінці його сучасного стану. Визначено чинники, які зумовлюють необхідність страхування медичних витрат та розкрито основні засади його проведення. Охарактеризовано страхові ризики зі страхування медичних витрат у порівнянні з іншими видами добровільного медичного страхування. Проаналізовано структуру та динаміку окремих макроекономічних показників у цілому за видами послуг страхового ринку України, і зокрема, зі страхування медичних витрат. Визначені фактори, які стримують розвиток страхування медичних витрат та обґрунтовані чинники, які можуть сприяти активізації його розвитку в майбутньому.