МЕТОДИ ОЦІНЮВАННЯ РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ЕТНОГРАФІЧНОГО ТУРИЗМУ - Семків, Мар’яна (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена актуальним питанням оцінки ресурсного потенціалу етнографічного туризму. Проаналізовано та систематизовано класифікацію ресурсного потенціалу етнографічного туризму; виділено чотири компоненти класифікації: матеріальні ресурси, нематеріальні ресурси, соціально-демографічні ресурси та інфраструктурні ресурси. Проаналізовано існуючі підходи щодо оцінювання туристичних та рекреаційних ресурсів. Бальна методика оцінки атрактивності ресурсів дозволяє оцінити привабливість досліджуваного регіону відносно пізнавальної цінності. Інший метод інтегральної оцінки дозволяє комплексно оцінити потенціал для розвитку етнографічного туризму досліджуваного регіону та надати йому кількісний вимір. Розробка методології оцінювання ресурсного потенціалу етнографічного туризму дозволить сформувати стратегії розвитку даного виду туризму на певних територіях.