ІНСТИТУЦІЙНІ ЧИННИКИ ТА ЇХ ВПЛИВ НА РОЗВИТОК ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ УКРАЇНИ - Моргулець, Оксана; Коробкіна, Марина; Вофсі, Павло (Економіка та суспільство, 2023)
Готельно-ресторанне господарство являє собою складну індустрію, на яку впливає багато чинників. Інституційні чинники мають визначальне значення для розвитку економіки. Основна мета цих чинників полягає у створенні сприятливого середовища для функціонування та розвитку галузей. Дослідження впливу інституційних чинників на розвиток готельного-ресторанного бізнесу має велике значення, оскільки дозволяє зрозуміти, які з них мають позитивний, а які негативний вплив на розвиток галузі. Недостатня увага до інституційних чинників розвитку готельно-ресторанного бізнесу може мати серйозні наслідки для економіки галузі, а також призвести до нестабільності на ринку праці та відтоку капіталу з країни. Це дослідження дає важливі висновки для управління розвитком індустрією гостинності, в цілому, та підприємством готельно-ресторанного бізнесу, зокрема, прийняття рішень щодо інвестування та розширення бізнесу, покращення якості обслуговування та посилення конкурентних переваг.