РЕГУЛЮВАННЯ РИНКУ КРИПТОВАЛЮТ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД - Захарків, Віктор (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена дослідженню питання регулювання ринку криптовалют в Україні та огляду зарубіжного досвіду з даного питання. Актуальність теми статті визначається розглядом шляхів регулювання ринку криптовалют із аналізом прийнятого спеціалізованого законодавства в Україні, а також дослідження шляхів перспектив розвитку національної криптоіндустрії в умовах воєнного стану із наявним зарубіжним досвідом. Метою дослідження було проаналізувати зарубіжний досвід регулювання ринку криптовалют та розкрити питання регулювання ринку криптовалют в Україні. Встановлено, що регулювання вітчизняного ринку криптовалют має позитивну перспективу в умовах воєнного стану прийняв спеціальний закон, однак головною проблемою є не внесення змін до Податкового кодексу України. Систематизовано зарубіжний досвід регулювання ринку криптовалют. Проаналізовано напрями покращення регулювання ринку криптовалют в Україні.