ВЕКТОРИ ПОДАЛЬШОЇ СПІВПРАЦІ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ ТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Мартусенко, Ірина (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена актуальним питанням формування дорожньої карти подальших взаємовідносин Великої Британії та Європейського Союзу після Вrexit в нових реаліях сьогодення. Визначено позитивні та негативні зміни подальшого розвитку Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і Європейського Союзу впродовж майже семи років після референдуму та трьох років після реалізації процедури Вrexit. Виокремлено базові впливи на взаємне співіснування лідерів європейського континенту – геополітичний, економічний, торговельний. Прогнозуються ключові аспекти, які можуть вплинути на майбутні відносини ЄС та Великобританії. Проаналізована макроекономічна динаміка провідних європейський країн. Запропоновано вектори та акценти, які визначатимуть подальшу спрямованість руху після Brexit для Британії та ЄС.