ІНТЕРНЕТ МАРКЕТИНГ ЯК ЗАСІБ ПРОСУВАННЯ БРЕНДУ - Вдовічена, Ольга; Гой, Василь; Харів, Владислав (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена розгляду актуальних тенденцій просування бренду через використання інструментів Інтернет маркетингу. Визначено роль мережі Інтернет для бізнесу в сучасних умовах. Встановлено виключні характеристики Інтернет маркетингу порівняно із традиційним. Представлено основні цілі його впровадження. Проведено порівняння бренду в традиційному розумінні та бренду компанії в Інтернеті. Визначено випадки, коли досягається найбільша ефективність Інтернет маркетингу. Досліджено, які є найпоширеніші методи просування бренду в Інтернеті нині. Проведено систематизацію інструментів Інтернет маркетингу в розрізі 4 груп: власні медіа, платні медіа, куплені та соціальні медіа. Детально проаналізовано порядок використання пошукової оптимізації, визначено її переваги. Розкрито особливості просування бренду через соціальні медіа. Досліджено порядок запуску контекстної та таргетованої реклами. Запропоновано рекомендації, які підвищують ефективність інструментів Інтернет маркетингу.