ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАРКЕТИНГОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Білоусько, Тетяна (Економіка та суспільство, 2023)
У статті розглянуто інформаційні технології в маркетинговій діяльності. Визначено поняття інформаційних технологій, їх основні властивості та мету застосування, розглянуто засоби інформаційних технологій. Здійснено класифікацію інформаційних технологій та розглянуто основні класи, котрі використовуються у маркетинговій діяльності. Проведено огляд програм професійного спрямування Expert Marketing, Project Expert. Проаналізовано перелік основних інструментів візуалізації даних Google Data Studio, Tableau, Power BI, надано їх характеристику та функціональні можливості. Розглянуто штучний інтелект як перспективний напрямок для здійснення маркетингової діяльності. Запропоновано підприємствам інтегрувати штучний інтелект, котрий завдяки спеціальним інструментам може вплинути на успішність бізнесу. Зроблено висновок про доцільність активного використання інформаційних технологій та їх новітніх напрямків стосовно їх впровадження у діяльність підприємств, оскільки це сприятиме ефективно та раціонально підтримувати бізнес-процеси, оперативно вирішувати поставлені завдання задля забезпечення конкурентоспроможності в сучасних умовах ведення маркетингової діяльності.