ВПЛИВ ПАНДЕМІЇ COVID-19 ТА ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЇ НА ФІНАНСОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ ГІРНИЧО-МЕТАЛУРГІЙНОЇ ГАЛУЗІ НА ПРИКЛАДІ ПАТ «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» - Нєізвєстна, Олена; Рубан, Карина (Економіка та суспільство, 2023)
Наукова стаття являє собою оригінальне дослідження впливу пандемії COVID-19 та збройної агресії росії на фінансову діяльність підприємств гірничо-металургійної галузі. В ході дослідження визначено, що пандемія COVID-19 викликала призупинення розвитку значної частини світової економіки і гірничо-металургійна галузь не стала винятком. Підприємства цієї галузі повинні були довести свою здатність долати складні виклики, продовжувати забезпечувати виробничий процес, реалізовувати ключові інвестиційні проєкти. Вплив пандемії COVID-19 на показники фінансової діяльності підприємств був оцінений авторами на прикладі найбільшого гіганта ГМК України – ПрАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». За результатами дослідження авторами узагальнено інструменти, що необхідно використовувати на даному етапі в контексті можливих шляхів контролю та стримування виявлених фінансових ризиків.