ДИВЕРСИФІКАЦІЇ ЕКОНОМІКИ ГІРСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ І РОЗВИТОК СОЦІАЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - Феєр, Анастасія (Економіка та суспільство, 2023)
У статті висвітлено результати аналізу існуючих поглядів на визначення терміну «диверсифікація». Наведено різні трактування диверсифікації економіки як фактора соціально-економічного розвитку регіону. Головна стратегія диверсифікації – забезпечення стабільності регіональної економіки. Це досягається за допомогою виконання основних завдань диверсифікації, таких як створення нових робочих місць, скорочення виробничих витрат та наявність стратегії регіону в середньому та довгостроковому плані. Автором зазначається, що диверсифікація соціальної інфраструктури дозволяє розширити асортимент та якість соціальних послуг. Це допомагає забезпечити громадянам більше можливостей для задоволення їхніх потреб та покращення доступності та якості соціальних послуг, сприяє підвищенню привабливості гірських територій як для мешканців так і для вітчизняних та зарубіжних інвесторів.