ІННОВАЦІЇ В ТОВАРНІЙ ПОЛІТИЦІ: ВПЛИВ НА МАРКЕТИНГОВІ СТРАТЕГІЇ ТА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ - Холодний, Геннадій; Холодна, Юлія (Економіка та суспільство, 2023)
У статті розглянуто актуальні проблеми ефективності сфери товарної політики, пов’язані з впровадженням інноваційних рішень та їх впливом на формування маркетингових стратегій та конкурентоспроможності підприємств. Визначено, що інтенсифікація темпів розвитку технологій та динаміки зміни споживацьких уподобань вимагає від суб’єктів господарювання не лише функціональної адаптації до нових умов, але й активного впровадження найновіших інноваційних рішень у власну товарну політику. Розглянуто сучасні інноваційні рішення, що застосовуються в товарній політиці підприємств. Досліджено поняття інновацій у контексті товарів та послуг, розглянуто їх конкретні види та основні характеристики. Визначено ключові переваги застосування інноваційних рішень у сфері формування товарної політики підприємств, такі як покращення якості продукції, забезпечення конкурентних переваг суб’єкта господарювання, залучення нових клієнтів та розширення ринкових можливостей.