СУЧАСНІ НАПРЯМИ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ТУРПРОДУКТУ - Баженова, Стефанія (Економіка та суспільство, 2023)
В статті розкриті актуальні проблеми вітчизняної туристичної галузі та визначені різноманітні напрями щодо розвитку у сфері туризму. На сучасному етапі новою тенденцією стали напрями диверсифікації національного туристичного продукту, зумовлені зміною співвідношення попиту та пропозиції на світовому ринку туризму. Зазначено, що диверсифікація національного турпродукту є одночасно результатом і причиною еволюції цього сектору світового господарства. Автор виділяє особливості туристичного бізнесу в регіонах країни і підтверджує, що останнім часом внутрішній туризм став масовим соціально-економічним явищем України. Обґрунтовані стратегічні пріоритети розвитку туристичних послуг в Україні. Основною метою даного дослідження є визначення та аналіз сучасних напрямів диверсифікації національного туристичного продукту.