ПОБУДОВА БРЕНДУ РОБОТОДАВЦЯ У ГОТЕЛЬНІЙ ІНДУСТРІЇ: РОЛЬ ПІАР-ДІЯЛЬНОСТІ - Дністрянська, Наталія; Кушнірук, Галина; Чайка, Ірина (Економіка та суспільство, 2023)
У статті розглянуто поняття, значення, механізм побудови бренду роботодавця для підприємств індустрії гостинності, а також роль піар-діяльності у цьому процесі, що, власне, і є метою публікації. Актуальність дослідження зумовлена важливістю грамотного управління та підбору кадрів у готельній індустрії, а одним з шляхів розвитку лояльності до підприємства як роботодавця є побудова його бренду. Цілей публікації вдалось досягнути шляхом застосування загальнонаукових (аналіз, моніторинг, синтез) та соціологічних методів (опитування фокус-групи). Бренд роботодавця формується в результаті зовнішньої, внутрішньої діяльності компанії та її бізнес-комунікацій. З огляду на специфіку завдань, відповідальність за побудову бренду роботодавця розподіляється між кадровим менеджментом та комунікаційним відділом. Левова частка комунікацій генетично приналежні до піар-методики. Лояльність працівників компанії створює перспективи для просування готелю на споживчому ринку, однак, наявні певні труднощі через власне саму специфіку цієї індустрії. Матеріали цієї статті мають перспективи бути використаними при підготовці навчальних матеріалів для фахівців готельно-ресторанної справи. Також, розроблені схеми та висновки актуальні для організаційно-управлінських та комунікаційних відділів підприємств готельного бізнесу.