СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ВПЛИВУ ТРАНСФОРМАЦІЇ НА ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - Тиха, Ольга (Економіка та суспільство, 2023)
Сфера соціального захисту населення України є комплексною системою, що охоплює низку програм та політик, що спрямовані на забезпечення добробуту та благополуччя громадян. Український уряд працює над реформами, спрямованими на підвищення ефективності та результативності програм соціальної допомоги. Ці реформи включають запровадження механізмів перевірки нужденності та адресності для кращого виявлення та надання допомоги тим, хто її потребує, а також зусилля зі зниження рівня корупції та забезпечення прозорості надання пільг. Все більшого значення набуває залучення організацій громадянського суспільства та соціальних партнерів до формування політики та програм соціального захисту. Заохочення соціального діалогу та взаємодія з різними зацікавленими сторонами може допомогти забезпечити, щоб заходи соціального захисту відповідали різноманітним потребам населення та були ефективно реалізовані. Метою статті є розкрити зміст трансформаційних змін у побудові сфери соціального захисту населення в Україні для опрацювання комплексу пропозицій задля забезпечення економічної безпеки та ефективної реалізації соціальної політики в Україні.