ВИКЛИКИ І ПЕРСПЕКТИВИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ У КОНТЕКСТІ ТЕОРІЇ ПОКОЛІНЬ ТА В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - Хромушина, Людмила (Економіка та суспільство, 2023)
У статті розглянуто проблему управління персоналом у контексті теорії поколінь в умовах викликів та невизначеності. Представлено характеристику основних положень теорії поколінь, розглянуто особливості поколінь «X», «Y» та «Z», які на даний час є учасниками ринку праці. Розглянута специфіка представників покоління «Z» та Альфа, яких відносять до поколінь нового типу в умовах цифрового суспільства та цифрової економіки. Наведені рекомендації функціонування системи управління персоналом, яке відноситься до «Z»-покоління, з урахуванням їх психологічних особливостей та мотиваційних чинників. Узагальнено особливості, цінності та пріоритети покоління Альфа, які в перспективі будуть представлені на ринку праці як трудові ресурси. Наведено сучасні аспекти міграції трудових ресурсів внаслідок військової агресії.