ВІРИТИ ЧИ НІ: ЯК ІНФОРМАЦІЯ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ ВПЛИВАЄ НА СТАВЛЕННЯ КОРИСТУВАЧІВ - Калинець, Катерина (Економіка та суспільство, 2023)
Дане дослідження визначає значення інформації, яка поширюється в соціальних мережах для оцінки персонального ставлення до об’єкту цієї інформації. Зокрема ми проаналізували індивідуальні ставлення людей на негативну інформацію та визначити значення джерела інформації щодо ступеня довіри до нього. Наш основний акцент в даному дослідженні зводиться до оцінки ефекту негативної інформації та вивченні можливих способів виправлення шкоди, яку завдає ця інформація. Ми визначили що шкоду, завдану негативною інформацією, можна виправити якщо така інформація надходить з недостовірного джерела. Також ми дійшли висновку, що цінність сфери життєдіяльності позитивно корелює з кількістю негативної інформації. Отримані результати свідчать про значну позитивну залежність між початковою оцінкою (ставленням до сфери життєдіяльності) та шкодою, заподіяною негативною інформацією. Результати досліджень підтверджують те, що люди здатні розпізнати достовірне з ненадійного джерела інформації.