ГНУЧКІ ПІДХОДИ В УПРАВЛІННЯ КОМАНДАМИ - Ковальчук, Наталія; Комарова, Катерина (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена обґрунтуванню важливості використання гнучких технологій в управлінні як однією командою, так і великою кількістю команд. Розглянуто сутність управління процесами взаємовідносин у командах. Обґрунтовано характеристики ефективних команд. Визначено сутність, цінності, принципи, переваги та недоліки Agile-філософії. Обґрунтовано використання підходів Scrum для управління однією командою. Визначено особливості управління великою кількістю команд та запропоновано адаптувати Scrum до управління декількома командами в компанії через використання методологія LeSS (Large-Scale Scrum або «Scrum на великих масштабах», LeSS Huge). Розроблено рекомендації для українських підприємств щодо впровадження Agile-методів для підвищення конкурентоспроможності команд та їх адаптації під зміни зовнішнього середовища.