ВПЛИВ АНІМАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ПРОЦЕС РОЗВИТКУ КУРОРТНИХ КОМПЛЕКСІВ - Сидорук, Анна; Криволапов, Едуард (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена актуальності розвитку туристичної галузі, зокрема курортної справи у сучасному світі. Виокремлено роль туристичної галузі для економічного розвитку країн. Визначено перспективні напрями розвитку туризму в регіоні, зокрема анімаційні послуги, які сприяють залученню відпочиваючих у курортні комплекси. Проаналізовано погляди видатних наукових діячів щодо теоретичних аспектів анімації, її видів, організації і підготовки фахівців сфери туризму до організації анімаційної діяльності. Схарактеризовано мету роботи анімаційної служби в курортних комплексах і ключові результати її впровадження. Проаналізовано види анімаційних послуг і особливості формування анімаційних програм відносно потребам відпочиваючих. Визначено специфіку анімаційної діяльності, що дозволяє вважати її особливою складовою процесу розвитку курортного комплексу.