СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНОГО ФІНАНСОВОГО КОНТРОЛЮ В УКРАЇНІ - Погріщук, Галина; Головай, Надія (Економіка та суспільство, 2022)
У статті досліджено роль та значення державного фінансового контролю у посиленні економічної безпеки держави. Встановлено, що в сучасних умовах господарювання, при загостренні економічної кризи, особливо актуально постає питання розбудови та функціонування дієвого інституту державного фінансового контролю як механізму ефективного відстеження основних напрямків надходження та використання державних ресурсів, своєчасного виявлення фактів порушень розпорядниками бюджетних коштів на різних рівнях управління. Систематизовано основні недоліки щодо особливостей функціонування державного фінансового контролю в Україні. Окреслено основні напрями реформування та підвищення ефективності діяльності контролюючих служб державного фінансового контролю, що виступатиме запорукою дієвого функціонування державних фінансів, а саме забезпечення економічної безпеки країни, позитивних досягнень у самодостатності регіонів та розвитку пріоритетних галузей вітчизняної економіки, підвищення захищеності фінансових інтересів громадян, суб’єктів господарювання та держави в цілому.