АНТИКРИЗОВЕ УПРАВЛІННЯ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИМИ ВІДНОСИНАМИ УКРАЇНИ ТА ЄС - Переверзева, Світлана (Економіка та суспільство, 2022)
В статті проаналізовано особливості антикризового управління торговельно-економічними відносинами України та ЄС. Визначено, що антикризове управління торговельно-економічними відносинами повинно передбачати ряд заходів націлених на вихід з кризового стану та розробку механізмів щодо попередження негативного впливу зовнішнього середовища в контексті формування системи торговельно-економічних зв’язків між країнами з метою розвитку найбільш сприятливих сегментів взаємодії. Спрогнозовано обсяги експорту та імпорту товарів до країн ЄС за допомогою середовища MS Excel. Окреслено стан торгівельних відносин України після повномасштабного вторгнення. Проаналізовано географічну структуру зовнішньої торгівлі України товарами за підсумками 7 місяців 2022 р. Проведено узагальнений SWOT-аналіз торговельно-економічних відносин України та ЄС. Окреслено концептуальні засади антикризового управління торговельно-економічними відносинами України та ЄС.