ДЕРЖАВНА ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА МСБ В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ - Ватаманюк-Зелінська, Уляна; Кілочко, Ольга; Зелінський, Максим-Павло (Економіка та суспільство, 2022)
Розглянуто державну підтримку для розвитку малого (середнього) бізнесу в період дії воєнного стану в Україні. Визначено основні інструменти такої державної підтримки. Акцентовано увагу на затребуваних програмах релокації бізнесу і на нових умовах кредитування МСП. Запропоновано актуальні способи стимулювання розвитку підприємницьких ініціатив серед внутрішньо переміщених осіб в межах нової урядової програми "єРобота". Означено перспективи реєстрації бізнесу на території юрисдикції відповідних органів місцевого самоврядування через надходження до місцевих бюджетів коштів від оподаткування підприємницької діяльності та від оренди вільних площ приміщень комунальної власності. Вартість оренди запропоновано покривати коштом нової одноразової допомоги від держави, започаткованої для відкриття власної справи за урядовою програмою.