ОСОБЛИВОСТІ СУТНОСТІ ПОНЯТТЯ «ФІНАНСОВА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ»: БІБЛІОМЕТРИЧНИЙ АНАЛІЗ, ДЕТЕРМІНАНТИ РЕГІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ - Пугач, Юрій (Економіка та суспільство, 2022)
У статті запропоновані положення концепції розширення фінансового простору, що в умовах фінансової децентралізації слід розглядати як процес надання органам місцевого самоврядування переважно опосередкованого регулятивного впливу, а також через внесення змін в інституціональну складову. Обґрунтовано наукові підходи щодо визначення сутності та структуризації процесу фінансової децентралізації, що на відміну від існуючих підходів, пропонується розглядати в контексті упорядкування складових процесу за фінансовими орієнтирами і спрямована на підвищення фінансового потенціалу територіальної економічної системи у цілому. Для аналізу використовуваних термінів та визначення перетину областей дослідження було застосовано методи сучасного бібліометричного аналізу. Зосереджено увагу на важливості дослідження змісту явища фінансової децентралізації з концентрацією на регіональній ідентичності.