ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ - Саврас, Ірина; Томаневич, Леся (Економіка та суспільство, 2022)
У статті досліджуються актуальні проблеми, пов’язані з інформаційно-аналітичним забезпеченням процесу управління інноваційною діяльністю підприємств. Проаналізовано стан та проблеми розвитку інноваційної діяльності вітчизняних підприємств. Встановлено, що показники інноваційного розвитку вітчизняних підприємств мають тенденцію до погіршення. З’ясовано, що серед основних проблем інноваційної діяльності підприємств є недостатня інформаційно-аналітична підтримка управлінських рішень. Уточнено визначення поняття інформаційно-аналітичної підтримки інноваційних рішень. З’ясовано особливості та проблеми інформаційно-аналітичного забезпечення управління інноваційною діяльністю підприємств. Зроблено висновок, що передумовою прийняття ефективних рішень в управлінні інноваційним розвитком підприємства є його якісне інформаційно-аналітичне забезпечення. Визначено перспективи посилення інформаційно-аналітичної підтримки інноваційних рішень.