ПОРЯДОК ОПЛАТИ ЕЛЕКТРОННИХ ЛИСТКІВ ТИМЧАСОВОЇ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ ЗА ЇХ ВИКОНАННЯМ - Копчикова, Інна (Економіка та суспільство, 2022)
У статті досліджено методи внутрішнього контролю за виплатами працівникам із фонду соціального страхування. Розкрито алгоритм призначення допомоги по тимчасовій втраті працездатності. Визначено порядок призначення та терміни виплати допомоги по тимчасовій втраті працездатності. Наведено строки проходження всіх етапів листка по тимчасовій непрацездатності. Розкрито особливості щодо отримання коштів на оплату е-лікарняних. Поетапно описано заходи, які має вжити роботодавець для оплати електронного листка. Наведено контрольні процедури стосовно відображення в бухгалтерському обліку фактів фінансового життя, щодо виплат працівникам у первинних документах, регістрах бухгалтерського обліку. Визначено форми звітності за допомогою яких Фонд соціального страхування слідкує за обігом страхових коштів.