ОБЛІК ДОХОДІВ МАЙБУТНІХ ПЕРІОДІВ У НЕБЮДЖЕТНИХ НЕПРИБУТКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЯХ - Височан, Ольга (Економіка та суспільство, 2022)
У статті проведено дослідження теоретичних та практичних аспектів ведення обліку доходів майбутніх періодів у небюджетних неприбуткових організаціях України. Здійснено порівняння складу та облікового відображення таких доходів у комерційних підприємствах та небюджетних неприбуткових організаціях. Визначено вплив особливостей господарської діяльності небюджетних неприбуткових організацій на підходи до побудови системи ведення обліку в цілому та доходів майбутніх періодів зокрема. Наведено методику обліку цільового фінансування, використаного на придбання необоротних активів та запасів, у складі доходів майбутніх періодів. Розглянуто відображення господарських операцій з використання цільового фінансування у звітності небюджетних неприбуткових організацій в частині задоволення потреб користувачів в достовірній, релевантній і своєчасній інформації для прийняття управлінських рішень.