РОЗВИТОК 4.0 ІНДУСТРІЇ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ, ПЕРСПЕКТИВИ - Ноджак, Любов; Паращич, Мар’яна (Економіка та суспільство, 2022)
У даній статті розглянуто особливості впровадження Індустрії 4.0 в Україні. Проаналізовано чим 4.0 відрізняється від її попередників. Виявлено, що такі чинники, як світова пандемія, а також зміни як відбуваються у економічній, військовій, політичній, соціальній та екологічній сфері впливають на пришвидшення цифровізації в Україні. Розглянуто, як Індустрія 4.0 покликана розвивати промислову революцію, яка визначається інтеграцію ІТ-технологій, мережі Інтернет та виробництва. Основною ж метою є впровадження та розвиток інформаційно-консультаційних технологій, автоматизація і роботизація бізнес-процесів. Зазначено, що дана Індустрія заохочує виникненню нових технологій. Також розроблено SWOT-аналіз, який дозволяє побачити сильні слабкі сторони Індустрії а також загрози та можливості при її впровадженні.