УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ ПОТОКАМИ В ЛОГІСТИЧНИХ СИСТЕМАХ У ПОСТКРИЗОВИЙ ПЕРІОД - Кустріч, Лілія (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена дослідженню питання реалізації системи фінансового менеджменту в логістичних системах у посткризовий період. У ході дослідження вивчено питання стану логістичної діяльності в Україні в умовах кризи. Окреслено проблеми у сфері логістичної діяльності. Здійснено аналіз дефініцій «фінансова стійкість» та «фінансовий потік». Зазначено, що від розробки та впровадження ефективних методів управління фінансовими потоками залежить досягнення стратегічних цілей. Обґрунтовано, що ефективність діяльності логістичної системи багато в чому визначається раціоналізацією руху фінансових потоків та їх гармонічним поєднанням з матеріальними, інформаційними та сервісними потоками. Визначено основні умови фінансової стійкості та проаналізовано принципи удосконалення системи управління фінансовими потоками в логістичних системах у посткризовий період.