ФІНАНСОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ В СИСТЕМІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЗБУТОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Заїчко, Ірина; Богріновцева, Людмила (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена актуальним питанням фінансового менеджменту в системі забезпечення діяльності збутових підприємств. На основі теоретичних доробок учених виокремлено підходи до трактування поняття збутової діяльності. Визначено, що серед наявної достатньої кількості публікацій, збутова діяльність розглядається як практика здійснення обміну матеріальними цінностями та послугами, або особливим видом діяльності, від якої залежать кінцеві результати господарської діяльності підприємства в цілому. Визначено першочергові завдання фінансового менеджменту збутових підприємств в умовах війни. Досліджено поняття «управління збутовою діяльністю» з метою формування способів управлінського впливу на основну діяльність підприємства та підґрунтям застосування певних функції управління збутовою діяльністю підприємства. Доведено необхідність розгляду управління збутовою діяльністю підприємства як певного кругообігу та безперервного процесу. Доведено, що фінансовий менеджмент підприємства, яке здійснює збутову діяльність, полягає в регулярному здійсненні пошуку нових елементів управління і плану дій, що мають вплив на процес забезпечення сучасної позиції підприємства на ринку.