ОСОБЛИВОСТІ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ - Томілін, Олексій; Ведмідь, Марія (Економіка та суспільство, 2022)
В статті розкрито сутність поняття „інвестиції”, „інвестиційна діяльність”, „іноземні інвестиції”, проаналізовані підходи до визначення економічного змісту даних понять, проведено дослідження співвідношення інвестиційної діяльності та інвестиційного процесу. Виділено і проаналізовано ключові та актуальні напрямки для інвестування іноземними інвесторами в Україну. Розкрито тенденції формування та розвитку інвестиційної діяльності агропромислового виробництва. Визначено причини скорочення діяльності агропромислового виробництва. Проаналізовано прямі іноземні інвестиції, а також їх динаміку в Україні за останні роки. Визначено основні напрямки перспективного розвитку, окреслено шляхи підвищення інвестиційної привабливості та залучення більшого об’єму іноземних інвестицій в Україну.