СТРАТЕГІЧНИЙ ПІДХІД ДО СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА У ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД - Назарова, Галина; Гончарова, Світлана; Хоменко, Петро (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена актуальним питанням стратегічного підходу до соціального розвитку підприємства у повоєнний період. Розглянуто наслідки воєнних дій в Україні та їх вплив на соціально-економічний розвиток підприємств. Проаналізовано категоріальний апарат стратегії соціального розвитку підприємства. Визначено складові соціального розвитку підприємства, серед яких: соціальний розвиток персоналу; розвиток соціальної інфраструктури; система соціального захисту працівників. Проаналізовано їх сутність та значення для підприємства у воєнний та повоєнний період. Сформовано систему «експрес-показників» які дозво¬ля¬ють виявити загальні проблеми соціального ха¬рактеру у повоєнному періоді; синтезовано систему показників кількісної оцінки соціального розвитку підприємства. Запропоновано та обґрунтовано рекомендацій для соціально відповідальних підприємств, які зможуть відновлюватися або продовжувати свою діяльність у повоєнному періоді, щодо напрямків їх соціального розвитку.