ПОВОЄННА ВІДБУДОВА УКРАЇНИ: ПОТЕНЦІАЛ ТА СТРАТЕГІЯ ПЕРЕТВОРЕНЬ - Охріменко, Оксана; Попов, Роман (Економіка та суспільство, 2022)
Після закінчення військових конфліктів країна стикається з масовими руйнуваннями інфраструктури та занепадом економіки. Питання відновлення держави у таких умовах завжди було актуальним. Метою статті є оцінка завданих війною вражень інфраструктурі; формування пріоритетних стратегій для відновлення економіки України; узагальнення досвіду інших держав. Методи дослідження спираються на аналіз відкритих даних, їх обробку та використання, а також на методи систематизації та системно-структурного аналізу, що дозволить сформулювати отримані дані в уніфіковану форматі за для спрощення їх сприйняття. Важливими елементами відновлення країни є залучення іноземного фінансування у різних форматах; економічні реформи; сприяння відновлення роботи приватного бізнесу. Стаття має практичну цінність як рекомендаційний матеріал, який акумулює у собі теоретичний і практичний досвід з відновлення економіки держави.