РОЛЬ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ТА ФІНАНСОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ У ФОРМУВАННІ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ - Білоусова, Олена (Економіка та суспільство, 2022)
У статті досліджено роль інвестиційного та фінансового потенціалу у процесах формування фінансово-економічної стабільності; проведено міжнародні порівняння інвестиційної норми та частки валового прибутку в доданій вартості підприємств; запропоновано підхід до ідентифікації ризиків погіршення інвестиційного та фінансового потенціалу; виявлено вплив ризиків та викликів воєнного періоду на рівень інвестиційного та фінансового потенціалу національної економіки; оцінено основні тренди та ідентифіковано ключові фактори зміни інвестиційного та фінансового потенціалу в умовах фінансово-економічної нестабільності; окреслено вплив виведення прибутку, розмивання бази оподаткування, застосування схем агресивного податкового планування на інвестиційний та фінансовий потенціал; розроблено напрями підтримки достатнього інвестиційного та фінансового потенціалу в умовах воєнного періоду.