ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВОГО РЕЗУЛЬТАТУ ТА УПРАВЛІННЯ ПРИБУТКОМ: РОЗПОДІЛ І ВИКОРИСТАННЯ - Онищенко, Оксана; Солодков, Денис (Економіка та суспільство, 2022)
Метою статті є дослідження впливу елементів облікової політики на фінансові результати та розподіл і використання позитивного фінансового результату (прибутку). Методика дослідження – збір, систематизація існуючих досліджень та синтез ключових аспектів існуючих досліджень для формування системи управління прибутком, узгодженої із порядком формування чистого фінансового результату на основі НП(С)БО 1. Практична значущість результатів полягає в створенні обліково-аналітичного забезпечення для планування, аналізу і прийняття управлінських рішень, зокрема, рішеньз ефективного розподілу і використання прибутку. Система розроблена з урахуванням основних факторів при визначенні політики розподілу прибутку, – зокрема, кривої життєвого циклу підприємства, величина отриманого прибутку, розміри дивідендів, які виплачені в минулих періодах.