СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ФІНАНСОВОЇ ПОЛІТИКИ: АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СЬОГОДЕННЯ - Коцюрубенко, Ганна (Економіка та суспільство, 2022)
Статтю присвячено дослідженню та узагальненню існуючих напрацювань українських науковців щодо тенденцій у формулюванні напрямів розвитку фінансової політики відповідно до ключової та пріоритетної сфери наукового пошуку та своєчасності практичного застосування. Наголошено, що пошук нових наукових концепцій та формулювання тверджень щодо сутності та окремих складових розвитку фінансової політики є досить розгалуженими, що є цілком логічним з точки зору завдань та викликів, що ставляться перед економікою та залежать від об’єктивних і суб’єктивних факторів зовнішнього та внутрішнього середовища. Виділено два аспекти формування множинності підходів та визначень щодо трактування сутності фінансової політики та її деталізації. Обґрунтовано, що формулювання визначень фінансової політики з закріпленням певних ключових напрямів або цілей, має на меті підкреслити той або інший актуальний кейс, що повинен бути вирішений шляхом залучення інструментів фінансової політики та поєднання задач двох або більше напрямів державного розвитку.