РЕСУРСИ РЕЛІГІЙНОГО ТУРИЗМУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ: ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ ТА ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ - Карпюк, Аліна; Трофімук-Кирилова, Тетяна; Кирилов, Михайло (Економіка та суспільство, 2022)
У статті проаналізовано використання об’єктів культурної спадщини Волинської області як ресурсів для розвитку релігійного туризму у регіоні. Звернено увагу на окремі релігійні пам’ятки, які найбільше користуються популярністю у туристів та генерують у них враження про історію та культуру волинського краю. Наголошено на важливості духовної та мистецької значимості сакральних об’єктів, що визначається їх видом, статусом, духовним значенням та формує екскурсійно-пізнавальну спрямованість, сприяє міжконфесійному діалогу. Описано основні форми популяризації та використання у туристично-екскурсійній галузі ресурсів релігійного туризму Волинської області. Виокремлено основні об’єкти релігійного туризму регіону, які включені у пішохідні, автомобільні, водні та велосипедні екскурсії або ж туристичні маршрути.