ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ ФРАНЦІЇ: ГОЛОВНІ СТАТИСТИЧНІ ПОКАЗНИКИ - Вдовин, Мар’яна; Грохольська, Тетяна (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена дослідженню загального стану зовнішньоторговельної діяльності Франції, а також оцінюванню основних показників розвитку зовнішньої торгівлі. Розглянуто теоретичні та практичні аспекти оцінки ЗЕД. У статті проаналізовано структуру експорту та імпорту Франції, яка за своєю зовнішньоторговельною активністю займає четверте місце у світі. Крім того визначено основних партнерів країни у зовнішній торгівлі. Проаналізовано динаміку основних абсолютних показників, а також розраховано та проаналізовано відносні показники зовнішньоторговельної активності. Зокрема, надано оцінку значенням величини експорту та імпорту за 2000-2021 роки, індексу товарності, індексу чистої торгівлі, експортної квота, імпортної квота, зовнішньоторговельна квота, коефіцієнт покриття імпорту експортом. За результатами оцінки кожного з показників надано характеристику французької економіки. Досліджено, що країна бере активну участь у міжнародному поділі праці та відіграє важливу роль на світовому ринку товарів і послуг.