ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ МАЛОГО БІЗНЕСУ - Трегубов, Олександр; Клочковська, Вікторія; Клочковський, Олександр (Економіка та суспільство, 2022)
Розглянуто теоретичні підходи до сутності державного регулювання малого бізнесу. Досліджено особливості цих процесів в Україні, акцентовано увагу на нормативно-правовому базисі. Визначено основні результати, які отримано в рамках реалізації стратегічних документів. За даними Індексу легкості ведення бізнесу (Doing Business), проаналізовано основні умови, які створено в країні для розвитку малого підприємництва та динаміку таких процесів. Визначено комплекс проблем макроекономічного та макроекономічного характеру, з якими стикаються суб’єкти малого бізнесу. Сформовано пріоритетні напрями державної регуляторної політики, спрямованої на розвиток малого бізнесу, які дозволять активізувати його діяльність, забезпечити зайнятість населення та пом’якшать негативний вплив сучасних викликів на економіку України.